Resultatöversikt 2022
Boendeföreningar och organisationernas samorganisationer
Organisationernas samorganisationer och boendeföreningar
STEA delar in de aktörer som beviljas understöd i organisationsklasser som bildas antingen på basis av målgruppen för aktörernas huvudsakliga verksamhet eller på basis av deras verksamhetsform.
I denna resultatöversikt behandlas den helhet som bildas av de aktörer som tillhör organisationshelheten för organisationernas samorganisationer och boendeföreningar.
De aktörer som hör till organisationernas samorganisationer är till sin karaktär aktörer som stöder, utvecklar, främjar och samordnar regionala och lokala organisationer eller andra aktörer. I organisationernas verksamhet ingår också rådgivning, utbildningar, evenemang, information, synliggörande av organisationsverksamheten, stödjande av organisationernas möjligheter att påverka samt upprätthållande och samordning av förmånliga eller avgiftsfria lokaler och stödjande av frivilligverksamhet. Många av organisationernas samorganisationer upprätthåller också mötesplatser med låg tröskel. Organisationerna bedriver också annan verksamhet, t.ex. sysselsättningsfrämjande verksamhet. I organisationsklassen ingår också understödsobjekt som hänför sig till OLKA-verksamheten. OLKA ® är samordnad organisations- och frivilligverksamhet på sjukhus. Syftet med verksamheten är att erbjuda patienter och deras närstående icke-brådskande möten samt att ge stöd i anpassningen till sjukdomen.
För föreningar som hör till boendeföreningarnas organisationsklass (fyra understödstagare) är det typiskt att verksamheten riktar sig till en stor målgrupp (områdets invånare), men i enskilda verksamheter kan också specialgrupper, såsom äldre, personer som löper risk för utslagning eller barnfamiljer, framhävas. Målgruppen för ett projekt i organisationsklassen är också andra föreningar i regionen och aktiva personer i dem. Målgrupperna varierar från region till region och i dem deltar människor i alla åldrar.
År 2022 fanns det sammanlagt 39 aktörer som hörde till helheten och som finansierades med STEA-understöd. I resultatöversikten utvärderades sammanlagt 56 understödsobjekt.
Organisationshelhetens resultatutvärdering baserar sig på informationen som organisationerna har uppgett i resultatrapporterna.
I STEAs resultatutvärdering betonas nådda målgrupper, att de mål och resultat som beskrivits på understödsansökan uppnås samt påvisning av uppnådda resultat.
Den preliminära resultatöversikten för organisationshelheten behandlades vid ett samutvecklingstillfälle mellan STEA och organisationerna. Utifrån samutvecklingstillfället utarbetade STEA denna resultatöversikt över organisationshelheten.
Bekanta dig med resultatöversiktens olika delområden
Fortsätt till nästa delområde (Mål och resurser)
Eller fortsätt till önskat delområde via länkarna nedan.
Bekanta dig också med:
Innehållet handlar om: