Resultatöversikt 2022
Organisationer för psykisk hälsa
Organisationer för psykisk hälsa
STEA delar in de aktörer som beviljas understöd i organisationsklasser som bildas antingen på basis av målgruppen för aktörernas huvudsakliga verksamhet eller på basis av deras verksamhetsform.
I denna resultatöversikt behandlas den helhet som bildas av de aktörer som tillhör organisationsklassen för organisationer för psykisk hälsa.
Den verksamhet som organisationerna förverkligar med STEA-understöd kan delas in i tre grupper:
1. rehabiliterande arbete för att stödja långtidssjuka – till exempel mötesplatser och kamratstödsgruppsverksamhet som erbjuder möjligheter till delaktighet och självutveckling samt handledning och rådgivning
2. förebyggande arbete – till exempel undervisning i medborgarfärdigheter inom psykisk hälsa, påverkan, intressebevakning och arbete mot stigma
3. krisarbete för att hjälpa människor i fall av plötsliga kriser och livsförändringar – till exempel kriscenter, hjälptelefoner och chattar
År 2022 fanns det sammanlagt 101 aktörer som hörde till helheten och som finansierades med STEA-understöd. I resultatöversikten utvärderades sammanlagt 179 understödsobjekt.
Organisationshelhetens resultatutvärdering baserar sig på informationen som organisationerna har uppgett i resultatrapporterna.
I STEAs resultatutvärdering betonas nådda målgrupper, att de mål och resultat som beskrivits på understödsansökan uppnås samt påvisning av uppnådda resultat.
Den preliminära resultatöversikten för organisationshelheten behandlades vid ett gemensamt samutvecklingstillfälle mellan STEA och organisationerna hösten 2023. Utifrån samutvecklingstillfället utarbetade STEA denna resultatöversikt över organisationshelheten.
Bekanta dig med resultatöversiktens olika delområden
Fortsätt till nästa delområde (Mål och resurser)
Eller fortsätt till önskat delområde via länkarna nedan.
Bekanta dig också med:
Innehållet handlar om: