Resultatöversikt 2022
Organisationer för vård utom hemmet och barn- och familjearbete
Organisationer för vård utom hemmet och övriga organisationer för barn och familjer
STEA delar in de aktörer som beviljas understöd i organisationsklasser som bildas antingen på basis av målgruppen för aktörernas huvudsakliga verksamhet eller på basis av deras verksamhetsform.
I denna resultatöversikt behandlas den helhet som bildas av de aktörer som tillhör organisationshelheten för organisationer för vård utom hemmet och övriga organisationer för barn och familjer.
Organisationerna för vård utom hemmet är barnskyddsorganisationer som har till uppgift att öka tillgodoseendet av barnens rättigheter och välfärd inom barnskyddet. Organisationernas främjar och stöder barns delaktighet och utvecklar vård utom hemmet. Många organisationer stöder också barnens närstående. Organisationernas arbete sträcker sig också till verksamhet utöver vård utom hemmet, som syftar till att förbättra barnens liv och bemötandet av barn. Ofta är målgrupperna barn och deras familjer i utsatt ställning på grund av olika orsaker . Flera organisationer i organisationsklassen producerar också barnskyddstjänster eller tjänster för vård utom hemmet. Till produktionen av dessa lagstadgade tjänster riktas inga STEA-understöd.
År 2022 hörde fjorton organisationer till organisationsklassen övriga organisationer för barn och familjer. Organisationernas verksamhet riktar sig mångsidigt till barn och unga som hör till olika åldersgrupper, till familjer, men också till exempel till vuxna som befinner sig i en kris i ett parförhållande eller i ett utmanande parförhållande, till föräldrar till klienter inom barnskyddet, till kvinnor och familjer med invandrarbakgrund, till föräldrar till placerade barn och till långtidssjuka barnpatienter med familjer.
År 2022 fanns det sammanlagt 26 aktörer som hörde till helheten och som finansierades med STEA-understöd. I resultatöversikten utvärderades sammanlagt 59 understödsobjekt.
Organisationshelhetens resultatutvärdering baserar sig på informationen som organisationerna har uppgett i resultatrapporterna.
STEAs resultatutvärdering betonar man målgruppens uppnående, att de mål och resultat som beskrivits på understödsansökan uppnås och att de resultat som uppnåtts ska verifieras.
Den preliminära resultatöversikten för organisationshelheten behandlades vid ett samutvecklingstillfälle mellan STEA och organisationerna hösten 2023. Utifrån samutvecklingstillfället utarbetade STEA denna resultatöversikt över organisationshelheten.
Bekanta dig med resultatöversiktens olika delområden
Fortsätt till nästa delområde (Mål och resurser)
Eller fortsätt till önskat delområde via länkarna nedan.
Bekanta dig också med:
Innehållet handlar om: