Resultatöversikt 2021
Multibranschorganisationer och utvecklingsorganisationer för välfärd och rehabilitering
Multibranschorganisationer och utvecklingsorganisationer för välfärd och rehabilitering
STEA delar in de aktörer som beviljas understöd i s.k. organisationsklasser som bildas antingen på basis av målgruppen för aktörernas huvudsakliga verksamhet eller på basis av deras verksamhetsform.
Till organisationsklassen Multibranschorganisationer hör olika organisationer vars verksamhet är mångsidig och den riktas till olika slags målgrupper. Nästan hälften av de multibranschorganisationer som fick understöd i 2021 var verksamma som en del av den finländska setlementrörelsen. En annan betydande del av multibranschorganisationernas fält är organisationer i vars namn och bakgrund syns kristen diakoni, gatumission eller stadsmission, såsom Diakonissanstaltens stiftelser, ViaDia ry och organisationer med namnet mission. Till organisationsklassen hör också Finlands Röda Kors, Befolkningsförbundet i Finland, Folkhälsans Förbund rf, Nuorten Ystävät ry, Miessakit ry ja Sami Soster ry. Multibranschorganisationerna bedriver verksamhet som finansieras med STEA-understöd i alla landskap i Finland. Verksamheten koncentreras dock till närheten av stora städer.
Till organisationsklassen utvecklingsorganisationer för välfärd och rehabilitering hör två understödstagare: Stiftelsen för Rehabilitering och Niilo Mäki stiftelse. STEA-understöden riktas till stiftelsernas utvecklings- och påverkansverksamhet. Rehabiliteringsverksamheten finansieras inte med STEA-understöden.
I denna resultatöversikt behandlas en organisationshelhet som bildas av ovannämnda organisationsklasser. I 2021 fanns det sammanlagt 52 aktörer som hörde till helheten multibranschorganisationer och organisationer för välfärd och rehabilitering och som finansierades med STEA-understöd. I resultatöversikten utvärderades sammanlagt 201 understödsobjekt.
Organisationshelhetens resultatutvärdering baserar sig på informationen som organisationerna har angett i resultatrapporterna.
I STEAs resultatutvärdering betonar man målgruppens uppnående, att de mål och resultat som beskrivits på understödsansökan uppnås och att de resultat som uppnåtts ska verifieras.
Utifrån organisationshelhetens resultatrapporter utarbetades en lägesbild över resultaten, som behandlades tillsammans med STEA och organisationer i ett gemensamt tillfälle för samskapande i september 2022. Utifrån samskapandet utarbetades en resultatöversikt över organisationshelheten.
Bekanta dig med resultatöversiktens olika delområden
Fortsätt till nästa delområde (Eftersträvad ändring genom verksamheten och målgrupper)
Eller fortsätt till önskat delområde via länkarna nedan.
Bekanta dig också med:
Innehållet handlar om: