Tuloksellisuuskatsaus 2022
Mielenterveysjärjestöt
Mielenterveysjärjestöt
STEA jakaa avustusta saavat toimijat järjestöluokkiin, jotka muodostetaan joko toimijoiden pääasiallisen toiminnan kohderyhmän tai toimintamuodon perusteella.
Tässä tuloksellisuuskatsauksessa käsitellään mielenterveysjärjestöjen järjestöluokkaan kuuluvien toimijoiden yhdessä muodostamaa kokonaisuutta.
Mielenterveysjärjestöjen STEA-avustuksilla tekemä toiminta voidaan jakaa kolmeen ryhmään:
1. kuntouttava työ pitkäaikaissairaiden tukemiseksi – esimerkiksi kohtaamispaikat ja vertaisryhmätoiminta, jotka tarjoavat mahdollisuuksia osallisuuteen ja itsensä kehittämiseen sekä ohjausta ja neuvontaa
2. ennaltaehkäisevä työ – esimerkiksi mielenterveyden kansalaistaitojen opettaminen, vaikuttaminen, edunvalvonta ja stigman vastainen työ
3. kriisityö ihmisten auttamiseksi äkillisten kriisien ja elämänmuutosten yli – esimerkiksi kriisikeskukset, auttavat puhelimet ja chatit.
STEA-avustuksilla rahoitettuja mielenterveysjärjestöjen kokonaisuuteen kuuluvia toimijoita oli vuonna 2022 yhteensä 101. Tuloksellisuuskatsauksessa arvioituja avustuskohteita oli yhteensä 179.
Järjestökokonaisuuden tuloksellisuusarviointi perustuu järjestöjen tuloksellisuusraporteilla ilmoittamaan tietoon.
STEAn tuloksellisuusarvioinnissa painotetaan kohderyhmän tavoittamista, avustushakemuksissa kuvattujen tavoitteiden ja tulosten saavuttamista ja saavutettujen tulosten todentamista.
Järjestökokonaisuuden tuloksellisuusraporteista laadittiin STEAssa tuloksellisuuskatsaus. Tuloksellisuuskatsaus jakautuu arvioinnin osa-alueiden mukaisesti.
Järjestökokonaisuuden alustavaa tuloksellisuuskatsausta käsiteltiin STEAn ja järjestöjen yhteisessä kehittämistilaisuudessa syksyllä 2023. Yhteiskehittämistilaisuuden pohjalta tuotettiin STEAssa tämä järjestökokonaisuuden tuloksellisuuskatsaus.
Tuloksellisuuskatsauksen osa-alueet
Siirry ensimmäiseen osa-alueeseen (Toiminnan tavoitteet ja resurssit)
Tai siirry haluamaasi osa-alueeseen alla olevien kuvalinkkien kautta.
Tutustu myös:
Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: