Tuloksellisuuskatsaus 2021
Monialajärjestöt ja hyvinvoinnin ja kuntoutuksen kehittämisjärjestöt
Monialajärjestöt ja hyvinvoinnin ja kuntoutuksen järjestöt
STEA jakaa avustusta saavat toimijat järjestöluokkiin, jotka muodostetaan joko toimijoiden pääasiallisen toiminnan kohderyhmän tai toimintamuodon perusteella.
Monialajärjestöt-järjestöluokkaan kuuluu nimensä mukaisesti järjestöjä, joiden toiminta on sisällöltään monipuolista, ja toimintaa kohdistetaan eri kohderyhmille. Lähes puolet vuonna 2021 avustusta saavista monialajärjestöistä toimii osana suomalaista setlementtiliikettä. Toinen merkittävä osa monialajärjestökenttää ovat järjestöt, joiden nimessä ja taustassa näkyvät kristillinen diakonia, katu- tai kaupunkilähetys, kuten Diakonissalaitoksen säätiöt, ViaDia ry:t ja missio-nimiset järjestöt. Järjestöluokkaan kuuluvat lisäksi Suomen Punainen Risti, Väestöliitto ry, Folkhälsans Förbund rf, Nuorten Ystävät ry, Miessakit ry ja Sami Soster ry. Monialajärjestöillä on STEA-avustuksella rahoitettavaa toimintaa kaikissa Suomen maakunnissa. Toiminta keskittyy kuitenkin suurten kaupunkien läheisyyteen.
Hyvinvoinnin ja kuntoutuksen kehittämisjärjestöjen järjestöluokkaan kuuluu kaksi avustuksen saajaa: Kuntoutussäätiö ja Niilo Mäki –säätiö. STEA-avustukset kohdistuvat säätiöiden kehittämis- ja vaikuttamistoimintaan, STEA-avustuksilla ei rahoiteta kuntoutustoimintaa.
Tässä tuloksellisuuskatsauksessa käsitellään yllä mainittujen järjestöluokkien yhdessä muodostamaa kokonaisuutta. Monialajärjestöjen ja hyvinvoinnin ja kuntoutuksen järjestöjen kokonaisuuteen kuuluvia toimijoita oli vuonna 2021 yhteensä 52. Tuloksellisuuskatsauksessa arvioituja avustuskohteita oli yhteensä 201.
Järjestökokonaisuuden tuloksellisuusarviointi perustuu järjestöjen tuloksellisuusraporteilla ilmoittamaan tietoon.
STEAn tuloksellisuusarvioinnissa painotetaan kohderyhmän tavoittamista, avustushakemuksissa kuvattujen tavoitteiden ja tulosten saavuttamista ja saavutettujen tulosten todentamista.
Järjestökokonaisuuden tuloksellisuusraporteista laadittiin STEAssa tuloksellisuuden tilannekuva, jota käsiteltiin STEAn ja järjestöjen yhteisessä kehittämistilaisuudessa syyskuussa 2022. Yhteiskehittämistilaisuuden pohjalta tuotettiin järjestökokonaisuuden tuloksellisuuskatsaus.
Tutustu tuloksellisuuskatsauksen eri osa-alueisiin
Siirry seuraavaan osa-alueeseen (Toiminnalla tavoiteltu muutos ja kohderyhmät)
Tai siirry haluamaasi osa-alueeseen alla olevien kuvalinkkien kautta.
Tutustu myös:
Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: