Tuloksellisuuskatsaus 2021
Ensi- ja turvakodit ja sosiaalisen hyvinvoinnin järjestöt
Ensi- ja turvakodit ja sosiaalisen hyvinvoinnin järjestöt
STEA jakaa avustusta saavat toimijat niin sanottuihin järjestöluokkiin, jotka muodostetaan joko toimijoiden pääasiallisen toiminnan kohderyhmän tai toimintamuodon perusteella.
Ensi- ja turvakodit -järjestöluokkaan kuuluvat Ensi- ja turvakotien liitto ry ja sen jäsenyhdistyksiä. Ensi- ja turvakotien liitto on valtakunnallinen lapsi- ja perhejärjestö, joka auttaa vaikeissa ja turvattomissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä sekä tekee perheväkivaltaa ehkäisevää työtä. Ensi- ja turvakotien liitolla on 30 jäsenyhdistystä, joista 27 sai avustusta vuonna 2021. STEA-avustuksilla rahoitettu toiminta kohdistuu pääasiallisesti perheiden tukemiseen vauva- ja pikkulapsivaiheessa, perhe- ja lähisuhdeväkivaltatyöhön ja muihin avokriisipalveluihin, eroauttamiseen sekä päihteitä käyttävien pienten lasten äitien ja odottavien äitien avopalveluihin.
Sosiaalisen hyvinvoinnin järjestöt -järjestöluokkaan kuuluvat järjestöt toimivat erilaisten hyvin haavoittuvien kohderyhmien osallisuuden tukemiseksi. Toiminnoissa painottuu myös kriisiauttaminen. Järjestöjen pääkohderyhmänä ovat korostuneesti apua tarvitsevat ihmiset, esimerkiksi väkivaltaisesti oireilevat, erilaisten rikosten uhriksi joutuneet, läheisensä menettäneet sekä seksi- ja erotiikka-alan työntekijät. Lisäksi toimintaa suunnataan näiden kohderyhmien parissa työskenteleville ammattilaisille.
Tässä tuloksellisuuskatsauksessa käsitellään yllä mainittujen järjestöluokkien yhdessä muodostamaa kokonaisuutta. Ensi-ja turvakodit ja sosiaalisen hyvinvoinnin järjestöt -kokonaisuuteen kuuluvia toimijoita oli vuonna 2021 yhteensä 39. Tuloksellisuuskatsauksessa arvioituja avustuskohteita oli yhteensä 80.
Järjestökokonaisuuden tuloksellisuusarviointi perustuu järjestöjen tuloksellisuusraporteilla ilmoittamaan tietoon.
STEAn tuloksellisuusarvioinnissa painotetaan kohderyhmän tavoittamista, avustushakemuksissa kuvattujen tavoitteiden ja tulosten saavuttamista ja saavutettujen tulosten todentamista.
Järjestökokonaisuuden tuloksellisuusraporteista laadittiin STEAssa tuloksellisuuden tilannekuva, jota käsiteltiin STEAn ja järjestöjen yhteisessä kehittämistilaisuudessa syyskuussa 2022. Yhteiskehittämistilaisuuden pohjalta tuotettiin järjestökokonaisuuden tuloksellisuuskatsaus.
Tutustu tuloksellisuuskatsauksen eri osa-alueisiin
Siirry seuraavaan osa-alueeseen (Toiminnalla tavoiteltu muutos ja kohderyhmät)
Tai siirry haluamaasi osa-alueeseen alla olevien kuvalinkkien kautta.
Tutustu myös:
Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: