Tuloksellisuuskatsaus 2021
Kriminaalityön järjestöt
Kriminaalityön järjestöt: Toiminnan resurssit
Sisällysluettelo
Toiminnan resursseina arvioinnissa huomioidaan avustusten euromäärä, avustuskohteiden määrä, toimintaan osallistuneiden vapaaehtoisten määrä ja toiminnan yhteistyökumppanit.
Kriminaalityön järjestöjen kokonaisuuteen kuului 23 avustuskohdetta, joiden yhteenlaskettu avustusten määrä vuonna 2021 oli noin 3,5 miljoonaa euroa.
Avustusmäärä ja avustuskohteet
Arvioidut avustuskohteet
Vapaaehtoistoiminta
Kriminaalityön järjestöjen toimintaan osallistui vuoden 2021 aikana yhteensä 131 vapaaehtoistoimijaa (vuosiselvitykset 2021).
Vapaaehtoisia toimi kahdeksassa järjestössä ja yhteensä 12 avustuskohteessa. Avustuskohteiden toiminnassa oli tyypillisesti mukana yksittäisiä vapaaehtoisena toimivia henkilöitä tai heitä oli mukana alle 10, mutta muutamissa avustuskohteissa vapaaehtoisia oli mukana useita kymmeniä.
Vapaaehtoiset toimivat seuraavissa tehtävissä:
- vertaisina ryhmien vetäjinä
- kohtaamispaikkojen/toimintakeskusten päivittäisen arjen avustajina
- muissa asiakkaita kohtaavissa tilanteissa, esimerkiksi asiointiapuna tai sähköisten välineiden käytön auttamisessa
- järjestön tapahtumissa ja retkissä avustajina
- erilaisten toimintojen suunnittelussa yhdessä järjestön työntekijöiden kanssa
- kokemustoimijoina
- luottamushenkilöinä
Yhteistyökumppanit
20 avustuskohteen toiminnassa oli mukana yhteistyökumppaneita. Yhteistyökumppaneiden yhteenlaskettu määrä oli 152.
Tuloksellisuusraporteilla ilmoitettavien yhteistyökumppaneiden lukumäärä oli rajattu kymmeneen, raportilla pyydettiin ilmoittamaan vain avustuskohteen toiminnan kannalta keskeisimmät yhteistyökumppanit.
Kriminaalityön järjestöjen kaikissa avustuskohteissa tehtiin hyvin paljon yhteistyötä. Yhteistyötä tehtiin myös monipuolisesti eri toimijoiden kanssa. Tyypillisimmin yhteistyökumppani oli toinen järjestö, mutta kumppaneina oli myös julkisen sektorin toimijoita.
Yhteistyökumppaneita oli myös määrällisesti paljon. Keskimäärin jokaisessa avustuskohteessa oli mukana noin seitsemän kumppania.
Kriminaalityön järjestöjen toiminnan tuloksellisuutta edistäneisiin yhteistyökumppanuuksiin liittyi useimmiten asiantuntijuuden vaihtoa, esimerkiksi erilaisissa verkostoissa ja kehittämis- tai muulla työryhmätyöskentelyllä sekä asiakkaiden ohjaamista yhteistyökumppanilta järjestön toimintaan tai toisin päin. Muina toiminnan tuloksellisuutta edistäneinä yhteistyötapoina mainittiin eri tahojen toiminnasta ja palveluista tiedottaminen asiakkaille sekä yhteisten tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäminen.
Tuloksellisuuskatsaus koostuu kuudesta eri osa-alueesta:
Siirry seuraavaan osa-alueeseen (Tavoitetut kohderyhmät)
Siirry edelliseen osa-alueeseen (Tavoiteltu muutos ja kohderyhmät)
Sisältö liittyy seuraaviin aihealueisiin: